U trendu

Obradović: Institut poslaničkih pitanja pretvorio se u farsu

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da se institut poslaničkih pitanja Vladi Srbije „pretvorio u farsu“ u kojoj po njegovim rečima, ministri nisu odgovorili ni na jedno postavljeno pitanje.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da su samo dve od ukupno osam opozicionih poslaničkih grupa juče dobile priliku da postave pitanja ministrima.

„Medijima i javnosti je promakao detalj da je sednica prekinuta tačno u 19 časova nakon izlaganja predsednika Vlade kako ne bih dobio završnih dva minuta za komentar na koji sam imao pravo po Poslovniku posle postavljenih pitanja, a koji su iskoristili svi koji su postavljali pitanja pre mene. Deluje nestvarno ali je to zaista tako da se vladajuća većina plaši i krade čak i dva minuta za govor poslanika opozicije“, naveo je lider Dveri.

Ocenio je da predstavnici Vlade nisu odgovorili na pitanja o francusko-nemačkom sporazumu za Kosovo, o vojnoj vežbi sa članicama NATO krajem juna na jugu Srbije i o eventualnom uvođenju sankcija Rusiji.

„Posebno neuverljivo deluje obećanje Vlade da će renovirati sva porodilišta u Srbiji, a nisu u stanju da trudnicama i porodiljama obezbede pristojan obrok, bolje higijenske uslove i manje akušersko nasilje zbog koga se veliki broj žena nikada više ne odluči da ima dece“, naveo je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.