U trendu

Obradović: Izjave Baste o uvođenju sankcija Rusiji priprema javnosti za uvođenje sankcija

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ministar privrede Rade Basta ne trpi posledice stavova da Srbija treba da uvede Rusiji sankcije, jer su te njegove izjave priprema građana od strane vlasti za uvođenje sankcija.

„To što Basta ne trpi posledice, može značiti samo to da sve radi u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem i da su njegovi novi politički stavovi probni baloni i priprema za uvođenje sankcija Rusiji, što predstavlja drugi zapadni ultimatum Srbiji“, ocenio je Obradović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Basta ima demokratsko pravo kao političar da se zalaže za uvođenje sankcija Rusiji, ali da kao ministar to pravo nema.

Kako je naveo, Basta je otkrio svoje političke stavove tek kad je došao na ministarsku poziciju, a da je do tada bio visoki funkcioner koalicije SPS-JS koji se pre izbora nije oglašavao na spoljno-političke teme, dok je stav koalicije bio i ostao do sada jasno protiv uvođenja sankcija Rusiji.

„Tek sada je ministar Basta postao nosilac politike podrške ulasku Srbije u EU po svaku nacionalnu i državnu cenu i podrške NATO-u u ratu protiv Rusije, o čemu nije bilo reči u njegovim predizbornim nastupima. Ovo je klasična izborna prevara birača zbog koje u svim demokratskim zemljama ministar ili sam podnosi ostavku ili bude smenjen“, ocenio je lider Dveri.

Dodao je da od Baste zahteva da otkrije javnosti koja zapadna ambasada mu je obezbedila mesto u Vladi Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar