U trendu

Obradović: Možda se povučemo iz ovakve opozicije i pravimo novu

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da postoji mogućnost da se taj pokret povuče iz „ovakve“ opozicije i da pravi novu, ako se nastavi „sveukupna neozbiljnost“.

„Mi moramo da saradjujemo u borbi za smenu aktuelne vlasti, ali ne želim više da budem deo propuštenih šansi kao što je najveći opozicioni miting 13. aprila 2019. kada nije trebalo da se razilazimo ispred Skupštine ili prošlogodišnji štrajk gladju kada je bilo dovoljno da i drugi narodni poslanici i lideri opozicije sednu na stepenište Doma Narodne skuštine i da tako mirno sprečimo nedemokratske i protivustavne izbore“, rekao je Obradović za list Danas.

Govoreći o razmimoilaženju u opoziciji o načinu učešća u predstojećem dijalogu sa vlastima, on je naveo da ne vidi drugu logiku osim da se nastupi jedinstveno, sa zajedničkom platformom i delegacijom koju bi predvodila dva nestranačka stručnjaka od javnog ugleda.

„To je upravo ono što je predložila Skupština slobodne Srbije, a što su Narodna stranka i Srpski pokret Dveri prihvatili. To je jedini lek protiv fingiranog dijaloga i cirkusa koji vlast priprema sa 50 učesnika i 15 platformi“, istakao je Obradović.

Kako je rekao, „zaista ne može da razume zašto ovo ne bi prihvatili svi iz opozicije bez obzira da li su bojkotovali prošlogodišnje izbore ili ne“.

„To je jedini način da pokvarimo igru vlasti i zaista nešto uradimo na tim pregovorima“, naglasio je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.