U trendu

Obradović: Neki iz prozapadne opoziciju sebi dozvoljavaju da prisvajaju proteste

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da „svako ko misli da prisvaja svenarodne proteste protiv nasilja i vlasti ozbiljno greši“.

„Mislim da imamo kolege iz prozapadne opozicije koje to sebi dozvoljavaju, to nije dobro rešenje“, rekao je Obradović, na konferenciji za novinare opozicije, koja se sebe označava državotvornom, u holu skupštine Srbije.

On je naveo da je ova opozicija u više navrata predložila dopunu zahteva sa protesta suštinskim zahtevima, a to je, kako je naveo, ostavka predsednika države Aleksandra Vučića, prelazna tehnička vlada koja će omogućiti slobodu medija i poštene izbore na svim nivoima.

Takođe je naveo da on i poslanici ove opozicije učestuju u protestu sa narodom na beogradskim ulicama, ali „nikad se ne guraju u prve redove da bi se slikali iza šetalice niti ga prisvajaju“.

Predsednik Nove DSS Miloš Jovanović, koji je govorio pre Obradovića, je rekao da „misli da niko ne prisvaja ove proteste i svako ko bi pokušao pogrešio bi, ovde su građani izašli jer im je muka od političkog sistema u kojem žive i najogavnije propagandne mašinerije“ Vučića.

„Mislim da mogu da kažem u ime svih nas. Svako od nas razume i podržava gnev naroda. Nije bitno da li je opozicija prozapadna, ili prosrpska, neću ja njima da negiram patriotizam niti bilo kome. Mislim da smo tu svi na istom zadatku. Narod je taj koji viče ‘Vučiću odlazi’ i mi smo sa tim zahtevom izašli pre dva i po meseca“, rekao je Jovanović, kao i da mu je žao što to nije zvanični zahtev protesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.