U trendu

Obradović: Pasivni bojkot nije opcija, ko je od mene bolji kadidat za predsednika

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da za taj pokret pasvini bojkot nije opcija i naglasio da se ne smeju ponoviti „nedemokratski“ izbori i prepustiti „režimu još četiri godine apsolutne vlasti“.

„To znači da opozicija stoji pred izborom, ili da izadje na ulicu i izbori se za slobodu, pravdu i demokratiju ili da izadje na izbore bez obzira na uslove. Veće su nam šanse ako jedno ili drugo uradimo zajedno, ali su Dveri spremne da nastave i same“, kazao je Obradović za list Blic.

Na pitanje da li sebe može da zamisli kao predsedničkog kandidata, Obradović je pitao novinara da mu navede ko je bolji kandidat od njega medju liderima opozicije.

„Znam da je to kolegama teško da priznaju, ali Dveri su jedino novo lice na političkoj sceni, bez repova prošlosti i zaslužili smo da dobijemo podršku“, rekao je on.

Obradović je naveo da boljih predsedničkih kandidata od njega ima medju vanstranačkim ličnostima, ali da je pitanje ko od njih sme da „izadje na crtu jednom nedemokratskom i kriminalnom režimu i preuzme rizik koji opozicija nosi godinama“.

Na pitanje šta je po njegovom mišljenju rešenje za pitanje Kosova, Obradović je odgovorio da Srbija ne treba da prizna lažnu državu i da je potrebno poštovati Ustav Srbije i rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.