U trendu

Obradović pozvao Dačića da zakaže konsultacije o početku dijaloga vlasti i opozicije

Lider Pokreta Dveri, Boško Obradović, pozvao je danas predsednika Skupštine Srbije, Ivicu Dačića, da zakaže konsultacije o početku dijaloga vlasti i opozicije, koji je Dačić najavio za početak sledeće godine.

Obradović je u pisanoj izjavi pozvao Dačića da odmah zakaže konsultacije predstavnika vlasti i opozicije, „na kojima bismo se dogovorili oko dinamike tog dijaloga – kada će tačno početi, do kada mora da se završi, kako će se sprovesti dogovoreno i koliko vremena mora biti ostavljeno pre vanrednih izbora na svim nivoima za sprovođenje uslova da svi ti izbori budu zaista slobodni i pošteni“.

„Ako Dačić nije spreman da prihvati ovaj konkretan, konstruktivan i dobronameran predlog koji dolazi od strane opozicije, to znači da je njegova nova uloga da dijalog odlaže i zamajava javnost, kao i do sada“, ocenio je lider Dveri.

Predsednik Skupštine je u utorak najavio da će sa Evropskim parlamentom o nastavku medjustranačkog dijaloga u Srbiji razgovarati tek posle usvajanja državnog udžeta za 2021. godinu, odnosno o temama, vremenu i ko će biti evropski predstavnici u tom dijalogu.

„Očekujem da dijalog bude nastavljen početkom sledeće godine“, rekao je Dačić i objasnio da je sad potrebno razgovarati i o formatu jer neke stranke nisu više u Skupštini.

Medjutim, po rečima Obradovića, za konsultacije s predstavnicima opozicije Dačiću nije potreban Evropski parlament već „dobra volja i osnovna demokratska kultura“.

„Nema razloga da se čeka učešće delegacije Evropskog parlamenta, već ovaj posao možemo da započnemo sami, a predstavnici EP uvek mogu da se priključe“, naveo je Obradović u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.