U trendu

Obradović traži vanredno zasedanje Skupštine Srbije zbog francusko-nemačkog plana

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića da hitno zakaže posebnu sednicu na temu francusko-nemakog sporazuma, pre sledećeg susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Ohridu 18. marta.

„O ovoj temi se raspravlja ne samo u Briselu već i na mnogim drugim stranama sveta, čak i u separatističkom parlamentu u Prištini, ali jedino ne u Narodnoj skupštini Republike Srbije“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je pozvao predsednika Srbije da dođe u skupštinu i objasni poslanicima „šta je to prihvatio u Briselu“, kako je naveo visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednosnu politiku Žozep Borel, „a da ga Vučić nikada nije demantovao“.

„Nema sumnje da je to onaj sporazum koji je Diplomatski protokol EU javno objavio po završetku briselskih pregovora u ponedeljak veče i da se o tom dokumentu koji tretira Kosovo kao drugu državu više neće pregovarati. Predsednik Republike nema ustavna ovlašćenja da odlučuje o ovim temama, niti je u ovom sazivu Narodne skupštine usvojena bilo kakva pregovaračka platforma o KiM“, ocenio je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar