U trendu

Obradović: Vlast mora da ode, ne može da reši probleme koje je sama napravila

Lider pokreta Dveri Boško Obradović napisao je u autorkom tekstu da aktuelna vlast mora da ode jer, kako je naveo, imaju apsolutnu moć već više od 10 godina i zato mora imati i apsolutnu objektivnu odgovornost za sve što se desilo.

Obradović je ocenio da oni koji su društvo doveli dovde ne mogu biti oni koji će rešiti problem koji su sami napravili i dodao da pokret Dveri razume nagomilani bes građana posle nedavnih tragedija i podržava proteste širom Srbije u cilju ostavke vlade Srbije i vanrednih izbora na svim nivoima.

„Vreme je da postavimo pitanje ko treba da dođe posle odlaska sadašnje vlasti“, naveo je Obradović i rekao da ako ovo pitanje treba postaviti na vreme kako se ne bi desilo da sledeća vlast bude ista ili još gora od ove.

„Prvi uslov da dobijemo normalnu vlast je da ona ne zavisi ni od koga van Srbije. Smena ove vlasti je potrebna, ali je veoma sporno dovoditi na njihovo mesto nekoga ko bi bio još veći sluga Zapada i zapadnih vrednosti u Srbiji. Novi 5. oktobar i novi DOS nam nije potreban“, rekao je Obradović.

On je istakao da će sadašnja vlast napraviti najveću grešku ako umesto ostavki najavljuje kontramiting i dalje zaoštravanje na političkoj sceni.

„Biće vremena za političke borbe na izborima, a sada hitno treba rešavati pitanje prevencije nasilja kroz rad parlamenta, prosvetne reforme i medijski dijalog. Međutim, ako ova vlast nastavi da cenzuriše medije, opstruiše rad parlamenta i odbija da podnese ostavke, onda je razumljiv zahtev građana za protestima protiv jedne takve vlasti koja ne oseća kada treba da ode“, rekao je lider Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.