U trendu

Obradović: Vučiću se ništa ne može verovati, potrebno da o izborima razgovaraju vlast i …

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao danas da se najavi predsednika države Aleksandra Vučića o izborima u septembru ne može verovati, „jer nas o tome uči iskustvo“, ali ih ne isključuje, napominjući da se „državotvorna, patriotska opozicija zalažu za vanredne izbore na svim nivoima“.

„Spremni smo da o tome razgovaramo, ali ne na način kako to možda zamišlja Vučić, da to zbrza sada preko leta, u ovoj situaciji kada su mediji cenzurisani i kada nemamo neku normalnu izbornu kampanju. I pre svega da vidimo o kojim se izborima radi, da li će neki izbori biti razdvojeni, koje imamo prvo a koje kasnije“, rekao je Obradović, novinarima u holu Skupštine Srbije.

Kako je ukazao, „sve su to otvorene teme o kojima mora da se povede ozbiljan dijalog izmedju vlasti i opozicije, a ne da nam predsednik države odlučuje, on po svojim ustavnim ovlašćenjima nije nadležan da se time bavi, sem formalno da raspiše izbore za parlamentarni nivo“.

„Ne vidimo zašto se on time bavi i zašto se ne sedne na jedan ozbiljan dijalog između vlasti i opozicije i dogovore svi ti termini izbora u narednih godinu dana“, naglasio je Obradović.

Govoreći o mogućem motivu za septembarske izbore, on je rekao je „utisak da se režimu žuri zbog očiglednog pada rejtinga i pokušaja da brzim izborima nekako zabašure političku i svaku drugu odgovornost za tragedije koje su se u Srbiji desile“.

Na pitanje da li se nešto više zna o vanrednoj sednici Skupštine Srbije, za kojsu se pominjalo da bi bila krajem ove nedelje, Obradović je rekao da je „poslednja informacija od petka, sa tadašnjeg Skupštinskog kolegijuma, da ćemo se ponovo naći u sredu, da utvrdimo tačke dnevno reda za tu sednicu i da je, po tadašnjem planu, predviđena za četvrtak, ili petak“.

„Da li će tako biti videćemo u sredu. Mi ćemo insistirati na utvđivanju odgovornosti nosilaca vlasti“, rekao je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.