U trendu

Odbornik Ujedinjenih traži od Šapića da zaštiti radnike GSP i imovinu grada Beograda

Potpredsednik sindikata „Sloga“ i odbornik Odborničke grupe Ujedinjeni, Pavle Heđeši je zatražio od gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da odmah preduzme sve potrebne mere da zaštiti vozače GSP na svojim radnim mestima, kao i imovinu grada Beograda.

U saopštenju je naveo da brutalan oblik nasilja koje preti da preraste u epidemiju, potvrđuje i događaj jutros oko četiri sata u Beogradu kada su pretučena dva vozača tramvaja, vozač autobusa koji je krenuo na posao i otpravnik na okretnici u Paunovoj ulici koji je uboden nožem.

„Događaju je predhodilo oštećivanje vozila od strane grupe mladića koja je ispisivala grafite po tramvajima, na šta je otpravnik kao odgovorno i savesno lice reagovao. Za rešavanje ovog problema potrebne su kordinisane akcije tužilaštva, policije i Grada, a na kraju i sudova koji će huliganima i nasilnicima izricati adekvatne kaznene mere“, naveo je Heđeši.

Istakao je da je, prema podacima koje ima, od početka godine više od 10 vozača povređeno, 12 vozila oštećeno, a da je samo tokom 2022. godine izvršeno preko 170 napada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.