najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Odloženo sudjenje Nataši Kandić po tužbi Ljubiše Dikovića

U parničnom odeljenju Prvog osnovnog suda u Beogradu danas je zbog bolesti sudije za 25. decembar odloženo suđenje po tužbi za naknadu štete koju je protiv osnivača Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić podneo načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da udju u sudnicu. Nataša Kandić je to ocenila kao želju da sudjenje ostane daleko od očiju javnosti i da se skrajne priča o ratnim zločinim, a branilac Ljubiše Dikovića, advokat Djuro Čepić rekao je da je i njegov i Dikovićev interes da javnost prisustvuje sudjenju kako bi se čula cela istina.

Diković, koji se danas nije pojavio u sudnici, tužio je Natašu Kandić u februaru 2013. godine zbog objavljivanja Dosijea “Ljubiša Diković” u kojem se govori da je aktuelni načelnik Generalštaba VS odgovoran za zločine u Glogovcu i Srbici 1999. godine. U to vreme Diković je komandovao 37. brigadom motorizovane pešadije Vojske Jugoslavije.

Na prethodnom ročištu, održanom 15. septembra, predsednica sudskog veća Gordana Aranđelović odlučila je da javnost bude isključena jer je sudnica mala i nema mesta za novinare.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike