U trendu

Odluka CIK-a: Na izborima u nedelju glasanje samo s dokumentima Kosova

Predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Kosova, Valjdete Daka, izjavila je danas da će na izborima u nedelju, 6. oktobra, građani moći da glasaju samo sa identifikacionim dokumentima Kosova.

To je odgovor na izjavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića koji je za RTS rekao da će „birački odbori u sredinama sa srpskom većinom sigurno uvažiti sva dokumenta, a pokušaje diskriminacije i sprečavanja naravno prijavićemo međunarodnim organizacijama i smatram i da je važno da OEBS odigra svoju ulogu“.

Član CIK-a iz Pokreta Samoopredeljenje, Adnan Rustemi je, prenosi portal gazetablic.com, rekao da Beograd putem Srpske liste „vrši pritisak i ucenjuje“ Srbe koji žive na Kosovu i srpske političke subjekte kandidovane na izborima 6. oktobra.

„Pozvali su bezbednosne institucije na Kosovu da budu aktivnije i stvore dobro okruženje za sve političke stranke da svoje izborne aktivnosti sprovode u demokratskom duhu. Srpska zajednica treba da bude imuna na ove pokušaje Beograda“, rekao je Rustemi i naglasio da će CIK biti spremna za svaku moguću situaciju.

Predsednica CIK, Daka je rekla da su oduke CIK obavezujuće za sve i da će „svi komesari koji ne budu poštovali uputstva o korištenju identifikacionih dokumenata imati pravne posledice“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar