U trendu

Odredjen pritvor demonstrantu koji je u Šapcu zaustavio bager

Demonstrantu koji je u Šapcu zaustavio bager sa naprednjacima, Draganu Milovanoviću Crnom, odredjen je pritvor u trajanju od 48 sati, objavila je Nova.rs.

Portal je ranije objavio da je muškarac koji je juče sprečio naprednjake da sa bagerom udju u grupu okupljenih gradjana, uhapšen sinoć i sproveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Kasnije je predsednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kojem se vidi kako dva čoveka bagerom pokušavaju da prodju kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni gradjani su pokušali da zaustave bager, medjutim, vozač je nastavio vožnju, što je izazvalo revolt demonstranata.

Bager koji je krenuo na okupljene gradjane vozio je, kako je otkrio ranije portal, Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak.

U izjavi za Nova.rs Dušan Kostadinović, generalni sekretar Demokratske stranke koji je bio na licu mesta kaže i da su iza bagera išli „naoružani kriminalci, batinaši, koji su okupljene gradjane napali motkama.“

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su juče fizički nasrtali na gradjane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni, naveo je portal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)