U trendu

Odredjen pritvor demonstrantu koji je u Ć apcu zaustavio bager

Demonstrantu koji je u Ơapcu zaustavio bager sa naprednjacima, Draganu Milovanoviću Crnom, odredjen je pritvor u trajanju od 48 sati, objavila je Nova.rs.

Portal je ranije objavio da je muơkarac koji je juče sprečio naprednjake da sa bagerom udju u grupu okupljenih gradjana, uhapơen sinoć i sproveden u policijsku stanicu u Ơapcu.

Kasnije je predsednik Zajedno za Srbiju i bivơi gradonačelnik Ơapca Nebojơa Zelenović objavio da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

Tokom jučeraơnjeg dana pojavio se snimak na kojem se vidi kako dva čoveka bagerom pokuơavaju da prodju kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni gradjani su pokuĆĄali da zaustave bager, medjutim, vozač je nastavio voĆŸnju, ĆĄto je izazvalo revolt demonstranata.

Bager koji je krenuo na okupljene gradjane vozio je, kako je otkrio ranije portal, Nebojơa Stojićević Jarin, ơabački naprednjak.

U izjavi za Nova.rs DuĆĄan Kostadinović, generalni sekretar Demokratske stranke koji je bio na licu mesta kaĆŸe i da su iza bagera iĆĄli „naoruĆŸani kriminalci, batinaĆĄi, koji su okupljene gradjane napali motkama.“

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su juče fizički nasrtali na gradjane u Ơapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapơeni, naveo je portal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.