U trendu

Održan protest protiv gradnje pumpe u beogradskom bloku 45

Gradjanska inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ protestovala je danas u novobeogradskom Bloku 45 zbog izgradnje nove benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas u neposrednoj blizini stambenih zgrada i škole.

Kako se navodi u saopštenju, na protestu su učestvovali i predstavnici portala „Blokovi.com“, a veliki broj gradjana potpisao je peticiju protiv izgradnje te pumpe koja će biti predata nadležnima.

Ta inicijativa je saopštila da su gradjani iskazali svoje nezadovoljstvo zbog izgradnje još jedne – pete benzinske pumpe na potezu od samo dva kilometra u Ulici Jurija Gagarina.

„Četiri pumpe već postoje u blokovima 61, 63, 70a, a ona u bloku 70 je upravo u fazi proširenja. A takodje, otvoreno je pitanje obaveštenosti ljudi o planiranim urbanističkim projektima i planovima i u drugim blokovima i naseljima“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pre dva dana je oko površine planirane za gradnju pumpe postavljena metalna ograda koju čuva privatno obezbedjenje.

„Kao da se ovakvim bahatim ponašanjem pokazuje gradjanima da nemaju šta da traže u poslovnim kombinacijama gradske vlasti“, navodi se u saopštenju i dodaje da je na skupu upućen i poziv na solidarnost sa gradjana drugih blokova, krajeva i naselja gde se dešava privatizacija javnih dobara, poput onog na zemunskoj obali gde se planira gradnja na zelenim površinama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.