Održan sastanak Radne grupe o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji

U Vladi Srbije danas je održan sastanak Radne grupe za pružanje podrške vodjenju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji s predstavnicima ministarstava.

U saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, čiji je direktor Marko Djurić, na čelu radne grupe razgovarano je o uključivanju organa i organizacija u unutrašnji dijalog, koji treba da se vodi na više nivoa, kroz koncentrične krugove, uz učešće najširih slojeva društva i svih relevantnih društvenih grupa.
 
„Dijalog bi, kako je istaknuto, morao da podrazumeva odgovoran, realan i racionalan pristup temi Kosova i Metohije, koji bi Republici Srbiji omogućio da ostane na putu razvoja, a otklonio mogućnost nekih novih sukoba“, navedeno je u saopštenju.   

Članovi Radne grupe usaglasili su da će se dijalog odvijati u formi okruglih stolova, konferencija, radionica i tribina, a prva od strukovnih rasprava, koja će okupiti profesore svih pravnih fakulteta u Srbiji, biće održan već sutra u Beogradu.

Takodje, Radna grupa će omogućiti komunikaciju i putem svoje veb stranice i društvenih mreža, a na sastanku je usvojen i „vizuelni identitet ove radne grupe i procesa unutrašnjeg dijaloga“.

Radna grupa za pružanje podrške vodjenju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji obrazovana je odlukom Vlade Srbije 16. oktobra, a za njenog predsednika izabran je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić.

Zadatak Radne grupe je da pruža podršku nadležnim organima, organizacijama i telima u procesu vodjenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, kao i da prati i koordinira aktivnosti koje nadležni organi državne uprave preduzimaju u procesu vodjenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Radnu grupu čine predstavnici svih ministarstava, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Generalnog sekretarijata Vlade, Kabineta predsednika Vlade i Kancelarije za saradnju s civilnim društvom.

Sekretar Radne grupe je državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić, a u njenom radu po potrebi mogu učestvovati i predstavnici drugih organa i organizacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.