Okupljeni na protestu Maske su pale krenuli ka vladi da predaju zahteve

Povorka velikog broja okupljenih gradjana na protestu „Maske su pale“ u Beogradu krenula je prema Vladi Srbije gde će još jednom predati svoje zahteve za smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, vršioca dužnosti direktora policije Vladimira Rebića, gradonačelnika Beograda Siniše Malog, načelnika komunalne policije Nikole Ristića i predsednika Skupštine Beograda Nikole Nikodijevića.

Okupljeni su nosili transparente „Sve je jasno samo istina se krije“, „Krimi grad“, „Videh samo oči u izbornoj noći“, „Moj mali je opasan nosi fantomku u gradu“, „Ako nemaš nalog, poduvaš mi Malog“, „Mali mi je ovaj bager“, „Za nas su ruševine ispred nije strah“, a uzvikivali su i „Siniša, lopove“ i „Vučiću, pederu“.

Predstavnik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Radomir Lazović rekao je da su se gradjani okupili zato što „nisu glupi, ni ludi i vide šta se dešava u ovoj zemlji“.

On je kazao da fantomke u izbornoj noći nisu služile da ikoga sakriju, već da zastraše, ali da u tome nisu uspeli.

„Tu smo da im kažemo da ovo neće proći. Uspeli su da uplaše policiju, koja treba da štiti gradjane, a koja je njihovo nasilje prikrila. Dugo, ovakva laž nije podmetnuta kao istina. Oni kradu, lažu, otimaju, i to svi vide i znaju“, rekao je Lazović.

Predstavnik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović rekao je da su okupljeni na protestu pokret koji raste i da se vlast toga plaši.

„Oni se plaše svih vas, znaju da je u nama moć, a ne u njima. Oni imaju nasilje, a mi brojeve“, rekao je Veselinović i dodao da taj protest služi da gradjani dignu glas protiv laži i lopovluka.

„Tražimo odgovornost i ostavke“, rekao je Veselinović i dodao da oni čije se ostavke traže imaju 14 dana da ih podnesu, inače će biti održan novi protest ispred Skupštine grada.

Okupljeni su na kraju protesta ispred Skupštine grada bacali toalet papir na tu ustanovu, jer kako je rekao Veselinović, „njihove laži smrde i znamo ko su ljudi iza fantomki“.

Protest „Maske su pale“ počeo je oko 18 časova ispred Skupštine grada, nije bilo incidenata, a mali broj policajaca ga je obezbedjivao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.