U trendu

Olenik i Čanak: Ako ne uvede sankcije Rusiji, Srbija će ih uvesti sama sebi

Budući republički poslanik koalicije „Vojvodjani“ Aleksandar Olenik izjavio je, povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, da na taj način Srbija samoj sebi uvodi sankcije.

„Ovako sami sebi uvodimo sankcije i postavljamo se iza nove gvozdene zavese, u Sibir, to jest gulag. Ako se ostvari, a ne bi bilo prvi put da (Vučić) promeni mišljenje, naš evropski put je završen“, napisao je Olenik na Tviteru.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da su Srbiji prošli put uvedene sankcije medjunarodne zajednice zbog Slobodana Miloševića, a sada će joj biti uvedene sankcije zbog Vladimira Putina.

„Dakle, Putinova Rusija postavlja marionetske režime na okupiranim teritorijama, planeta je na ivici nuklearnog rata, Srbiji su prošli put uveli sankcije zbog ljubavi prema zločincu iz Beograda a ovaj put će zbog ljubavi prema zločincu iz Moskve. Pa bravo!“, napisao je Čanak na Tviteru.

Vučić je za londonski Fajnenšel tajms rekao da Beograd neće „izabrati stranu“ i neće uvesti sankcije Rusiji, uprkos pozivima Evropske unije da zemlje kandidati za članstvo usklade svoju spoljnu politiku sa Briselom uključujući sankcije Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.