U trendu

Ombudsman govorio o uništavanju diskova pre godinu dana

Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je da je pre godinu dana, na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost, govorio o uništavanju dokumentacije u MUP-u Srbije, o čemu stoje navodi i u nedavnoj krivičnoj prijavi jednog pripadnika MUP-a Srbije protiv ministra Nebojše Stefanovića i zamenice šefa njegovog kabineta Dijane Hrkalović.

Govoreći za sajt „Cenzolovka“, Janković je rekao da misli da je reč o uništavanju istih hard-diskova koji se pominju i u nedavnoj krivičnoj prijavi radnika MUP-a da je bilo devet uništenih diskova. 

„Po saznanjima koja sam imao, (diskovi) uništeni su bušilicom, i to sam rekao u Narodnoj skupštini, i to može da se nađe. Rekao sam to na otvorenoj sednici Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kojoj je prisustvovalo 80 poslanika i bar 20 novinara“, rekao je Janković.

Dodao je da mu je rečeno da su na diskovima dokumenti i dosijea nastali u radu Odeljenja za bezbednost u kabinetu ministra unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović negirao je navode iz krivične prijave koju je protiv njega i njegove saradnice Dijane Hrkalović podneo radnik MUP-a, optužujući ih za uništavanje dokaza o nezakonitom praćenju koje je vršilo Odeljenje za poslove bezbednosti pri kabinetu ministra.

Zamoljen da komentariše izjavu ministra Stefanovića o „lažnim dokazima“, Janković je rekao da o tome vodi postupak, koji će biti okončan „veoma brzo“ i da će tek nakon toga komentarisati izjavu ministra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.