U trendu

Omladina opozicionih stranaka uklonili grafite mržnje sa više lokacija u Novom Sadu (FOTO)

Akcijom uklanjanja grafita mržnje sa više lokacija u Novom Sadu, omladina nekoliko opozicionih stranaka obeležila je danas Medjunarodni dan ljudskih prava.

Mladi članovi Pokreta slobodnih gradjana, Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Saveza antifašista Vojvodine su u tri odvojena tima obišli lokacije gde su primećeni „fašistički i nacistički simboli i poruke mržnje“.

Oni su novinarima rekli da su akcijom želeli da ukažu da u multietničkom i multikulturnom Novom Sadu i Vojvodini nema mesta za „malobrojne neonacističke i klerofašističke grupe i pojedince koji pod patronatom rodoljublja i patriotizma ispisuju simbole i poruke mržnje“.

„Time što smo prekrečili simbole i poruke mržnje na javnim fasadama u Novom Sadu želeli smo da pošaljemo jasnu poruku da ćemo se uvek i svim legalnim načinima borbe suprostaviti zlu koje afirmiše ideologiju krvi i tla“, naveli su aktivisti opozicionih stranaka.

Pozvali su nadležne da ne dozvole bilo kojoj grupi ili pojedincu da raspiruje mržnju i seje strah u društvu, i podsetili da Novosadjani plaćaju rad Antigrafiti jedinice Gradskog zelenila koja kako su ocenili, očigledno ne radi dovoljno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.