Omladine Narodne stranke simbolično predala bukvar redakciji Studija B zbog izveštaja sa protesta

Omladina Narodne stranke je danas simbolično predala primerak bukvara redakciji Studija B čime je osudila, kako se navodi, „krajnje subjektivno i neprofesionalno izveštavanje“ reporterke tog medija Barbare Životić s protesta „Stop krvavim košuljama“ u Beogradu.

Navodeći da je televizija Studio B „nekada bila oličenje slobodnog izveštavanja i nezavisnosti“, omladina Narodne stranke je pozvala novinare tog medija da rade svoj posao „odgovorno i profesionalno“.

„Ovim gestom ne želimo da je uvredimo (Barbaru Životić), već da joj ukažemo na činjenicu da ona svojim neprofesionalnim izveštavanjem nije uvredila samo novinarsku profesiju, nego i sve gradjane koji su šetali ulicama Beograda u znak protesta protiv nasilja“, kazao je predsednik omladine Narodne stranke Ivan Gajić.

U izveštaju s protesta „Stop krvavim košuljama“, u subotu, 8. decembra, reporterka Studija B je kazala da je „daleko mali broj ljudi prisustvovao skupu“, da su „naravno izbili incidenti“ i da su lideri Saveza za Srbiju „pozivali na nasilje, linč i državni udar“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.