U trendu

Opozicija najavila da neće glasati za izbor predsednika Skupštine Beograda

 Više opozicionih stranaka i odborničkih grupa najavilo je da neće glasati za izbor predsednika Skupštine Beograda na današnoj konstitutivnoj sednici novog saziva gradskog parlamenta.

Obraćajući se novinarima uoči početka sednice, zamenik šefa odborničke grupe Ujedinjeni, Vladimir Pejić iz Pokreta slobodnih gradjana (PSG) rekao je da oni neće učestvovati u glasanju ali nije precizirao šta će se dešavati na samoj sednici.

Osim PSG, tu odborničku grupu čine i Stranka slobode i pravde (SSP), Pokret za preokret i Sindikat Sloga.

Mila Popović iz SSP ocenila je da bi, bez obzira da li će SNS i SPS imati 56 ili 60 odbornika u novom sazivu, ta vlast bila nelegitimna jer je kako je rekla, za te stranke na izborima 3. aprila glasalo manje gradjana nego za opoziciju.

„Zato su potrebni novi izbori u Beogradu“, kazala je Popović.

Šef odbornika Narodne stranke Miloš Pavlović najavio je da će oni napustiti glasanje i pozvao „iskrene opozicionare“ da učine isto dok je predsednik odborničke grupe Demokratske stranke (DS) Filip Tatalović rekao da njihovi odbornici DS neće ni uzeti glasačke listiće ali da će kontrolisati kako se odvija glasanje.

Dobrica Veselinović iz koalicije Moramo rekao da je ni njihovi odbornici neće učestvovati u glasanju, ali i dodao da će putem Fejsbuka i na druge načine pokušati da prenesu dešavanja sa konstitutivne sednice.

Radmila Vasić iz pokreta Dveri najavila je da ni oni neće glasati i ocenila da dosadašnji predsednik gradskog parlamenta, Nikola Nikodijević iz SPS, koji će kako je rekla, biti „najverovatniji“ kandidat za novi mandat, ne zaslužuje da opet bude na toj poziciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar