U trendu

Opozicija nezadovoljna; SNS kaže da su mesta pravedno rasporedjena

Šefovi poslaničkih grupa opozicionih stranaka u Skupštini Srbije negodovali su danas i kazali da ne veruju da će im vladajuća stranka prepustiti vodjenje odredjenih odbora, dok skupštinska većina smatra da su mesta u odborima pravedno dodeljena.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović ranije danas rekao je da taj pokret neće imati predstavnike u nekim od ključnih odbora i da je za to odgovorna vladajuća stranka, koja, kako je rekao, ne želi da dozvoli da se mišljenje opozicije čuje po važnim pitanjima za državu.

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Marko Djurišić ocenio je da bi bilo dobro da odborima predsedavaju poslanici opozicionih stranaka, ali da tako nešto ne očekuje.

„Odbori mogu da imaju značajnu ulogu u radu Skupštine i u kontroli rada vlade, ali je do sada mali broj ministara redovno slao izveštaje odborima“, rekao je Djurišić.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je da je ta stranka osvojila najviše mandata na izborima i da joj „logično pripadaju predsedavajuća mesta u odborima“, ali da su voljni da vodjenje nekih odbora prepuste opoziciji.

On je dodao i da, prema njegovom mišljenju, ne postoje više ili manje važni odbori.

„Svaka poslanička grupa je u odborima rasporedjena shodno broju mandata“, rekao je Martinović novinarima u Skupštini.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kazao je da se ta stranka neće buniti zbog broja mesta u skupštinskim odborima, jer su na izborima osvojili manje glasova i mandata nego što su očekivali.

On je dodao da ta stranka neće glasati po automatizmu.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kazao je da je broj mesta u odborima „stvar matematike“.

„Mi smo zadovoljni, imamo onoliko koliko treba da imamo, koliko smo dobili na izborima“, rekao je Dačić.

Poslanica Pokreta „Dosta je bilo“ Jasmina Nikolić kazala je da su oni zadovoljni brojem mesta u odborima, jer je on u skladu sa zakonom, ali nisu zadovoljni jer im se niko nije obratio povodom rešenja za rukovodjenje odborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.