U trendu

Opozicija u Kragujevcu najavila deklaraciju o saradnji

Poslanik stranke Slobode i pravde (SSP) iz Kragujevca Dalibor Jekić najavio je potpisivanje „deklaracije o saradnji svih opozicionih organizacija“ u tom gradu, kao i dogovor o zajedničkim principima kojih će se pridržavati u narednom periodu.

Kako je preneo portal Glas Šumadije, on je najavio da će se obratiti Osnovnom javnom tužilaštvu tražeći da postupa u skladu sa zakonom po pitanju zaštite zaposlenih koji su izloženi pritisku da 26. maja idu na skup Srpske napredne stranke u Beogradu, jer je takva vrsta pritisaka krivično delo.

„Zaštitićemo sve zaposlene u javnim preduzećima, institucijama, pa čak i u pojedinim privatnim firmama na kojima se ovih dana vrši veliki pritisak za odlazak na Vučićev kontramiting koji se pravi 26. maja“, rekao je Jekić posle sastanka opozicionih stranaka u Kragujevcu koji je sinoć održan bez prisustva medija.

Kako je preneo portal Glasa Šumadije, najvažnija tema tog sastanka bila je zaštita zaposlenih u javnom sektoru, ali i privatnim preduzećima, na koje se, kako tvrde, ovih dana vrši pritisak da 26. maja idu na skup u Beogradu, koji je najavio lider vladajuće stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sastanku opozicije u Kragujevcu prisustvovali su predstavnici POKS-a, stranke Zajedno, Narodne stranke, Demokratske stranke, Nove Demokratske stranke Srbije (DSS), Grupe građana Alternativa, Pokreta „Volim selo svoje“ i SSP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.