U trendu

Opozicija u Novom Sadu protiv izgradnje Balaševićevog muzeja u parku

Predstavnici opozicionih partija u Skupštini grada Novog Sada najavili su danas da neće podržati da se na prostoru Univerzitetskog parka izgradi muzej posvećen pokojnom kantautoru Djordju Balaševiću, jer gradu „svakako nedostaje“ zelenila i jer postoje druge lokacije koje se mogu iskoristiti za tu namenu.

Oni su na sednici skupštine grada ocenili da se ovakvim donošenjem urbanističkog akta nastavlja praksa lokalne vlasti da se menjaju urbanistički planovi „po želji privatnih lica i investitora“, a bez mišljenja javnosti i struke.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Bojan Radojević rekao je da je „neprihvatljivo“ da se bilo koji deo parka odvaja za bilo kakvu izgradnju i da se time Novosadjanima smanjuju zelene površine.

„Smatramo da nije u redu ono što se dogodilo, a to je predstavljanje gotovog rešenja, kojem su prisustvovali gradonačelnik sa porodicom Balašević“, rekaoje on.

Naveo je i da se „postavlja pitanje na osnovu čega su oni krenuli u izradu plana koji još nije ni usvojen?“

„Na kom konkursu je to radjeno? Ko je platio izradu idejnog rešenja kada grad nije ni krenuo u realizaciju projekta“, upitao je Radojević.

Šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke radikala Djuradj Jakšić rekao je da postoje i druge lokacije u gradu na kojima se može izgraditi muzej posvećen Balaševiću.

Fondacija „Balašević“ je juče, uz prisustvo pojedinih gradskih čelnika, predstavila izgled idejnog rešenja muzeja posvećenog Balaševiću.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da će on lično i gradska uprava učiniti sve da pomognu u ispunjenju „ovog zaveta“.

Naveo je da će pomoći da „Djordje Balašević, dobri duh Novog Sada, u Univerzitetskom parku dobije mesto gde će njegov život i rad biti dostojno predstavljeni“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar