U trendu

Organizatori protesta Jedan od pet miliona pozvali gradjane da im se pridruže u borbi za svoja …

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu pozvali su danas studente, profesore, nastavnike da se pridruže „gradjanima koji se bore za poboljšanje svojih prava garantovana Ustavom i zakonima Srbije“.

Kako se navodi u saopštenju orgnaizatora „Jedan od pet miliona“ studenti i profesori moraju da stanu „zajedno u borbi protiv uništavanja institucija i društvenih vrednosti“.

„Živimo u sistemu u kome se cene lažne diplome i plagijati, a osobe sa takvim narativom urušavaju sistem vrednosti, školstvo, naučne institucije i bitne objekte kulturnog i istorijskog nasledja“, navodi se u saopštenju i dodaje da „studenti zajedno sa profesorima moraju da pokažu jedinstvo da bi sprečili dalje razaranje i uzurpiranje obrazovnog i naučnog sistema i svih drugih društvenih aspekata od strane neadekvatnih i neškolovanih lica“.

Organizatori protesta su naveli i da „pored kvalitetnih visokoškolskih institucija, studenti i profesori zahtevaju i reviziju izbornog zakona, čime bi omogućili mladim ljudima, kao budućim učesnicima u političkom životu, da slobodno izglasavaju svoje legitimne predstavnike“.

„Ukidanje pritiska na vidno režimske medije, a samim tim i medijskog mraka koji radi isključivo u korist vladajuće partije, potrebno je da bi se zaustavila partokratska uzurpacija svih držanih i društvenih institucija“, naveli su organizatori i dodali da „osudjuju represivne mere od strane vlasti usmerene prema omladini, kao i sramna medijska opravdanja takvog ponašanja“.

Organizatori su kazali da zahtevaju da se „nikada više ne ponove hapšenja mladih ljudi, studenata i srednjoškolaca, samo zato što su se usudili da slobodno misle i da to javno i kažu“.

Oni su pozvali sve univerzitete da u skladu sa svojom autonomijom „prihvate odgovornost i hitno formiraju komisije koje bi revidirale sve diplome i radove čija je originalnost dovedena u pitanje, a pogotovo diplome aktuelnih i istaknutih ličnosti sa javne scene“.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    FUJ, „TITOVČIČI“, MATERIJALNO STE UNIŠTAVALI I UNIŠTAVATE I DALJE SRBIJU, AJDE NARODE SRPSKI KRENI , DA „NJIH (=“TITOVČIČE“)TREBA SA GOVNANOM MOTKOM O T E R A T I “ ŠTO MI JE GOVORIO MOJ POKOJNI DEDA MILAN „SOLUNAC“ KOME JE TITO ODUZEO I N V A L I D S K U PENZIJU , I UMRO UBRZO U BEDI ,…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike