U trendu

Orlić: Deo opozicije nije poslao nikakav zahtev za sednicu o Kosovu, samo pričaju o tome

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da „deo opozicije“ nije podneo nikakav zahtev za sazivanje posebne sednice parlamenta o Kosovu i da o tome „samo pričaju“.

On je za Televiziju Pink kazao i da „nikakav zahtev za sazivanje te sednice ne postoji“, te dodao da „nikakav zahtev nisu poslali“ jer, kako tvrdi, nisu mogli da prikupe ni potpise za sazivanje sednice.

Naveo je da te stranke time žele samo „pozorište za sebe“, te ih nazvao „antidržavnom snajper koalicijom“ u koju je ubrojao pokret Dveri , stranku Zavetnici, koaliciju NADA i Narodnu stranku.

Kazao je i da je njihov jedini cilj rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te dodao da su za sazivanje sednice o Kosovu, „išli po potpis i kod (poslanika iz Bujanovca) Šaipa Kamberija“. Naveo je da je Kamberi „na liniji sa (premijerom Kosova Aljbinom) Kurtijem“.

Ocenio je i da su se predstavanici tih stranaka „sinoć pretvarali da su studenti“, te dodao da se to moglo videti i na fotografijama protesta održanog u Beogradu.

Optužio je deo opozicije da izgovaraju „laž do laži“ u vezi s kosovskom politikom predsednika Srbije Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.