U trendu

Orlić: Na narednom zasedanju Skupštine Srbije dovršavamo reformu pravosuđa

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da bi na narednom zasedanju parlamenta trebalo da bude dovršena reforma pravosuđa, koja prati promene Ustava iz 2022. godine, ali nije precizirao kada će sednica biti održana.

U intervjuu za portal televizije Pink, Orlić je rekao da je u Skupštini usvojen kompletan set pravosudnih zakona na osnovu kojih se realizuje procedura za izbor istaknutih pravnika, budućih članova novoosnovanih visokih saveta sudija i tužilaca.

„Upravo to će biti tema za jedno od prvih narednih zasedanja. Uz to, raspravljaće se o drugim važnim kadrovskim rešenjima, kao što su izbor Saveta Državne revizorske institucije i izbor zaštitnika građana“, rekao je Orlić.

Prema njegovim rečima, Skupština će se uskoro baviti brojnim novim zakonima i važnim međunarodnim sporazumima.

Redovno prolećno zasedanje Skupštine Srbije trebalo je da počne 1. marta, ali od tada nije zakazana nijedna sednica. Poslednje zasedanje održano je krajem februara.

Opozicija tvrdi da vlast ne zakazuje sednice parlamenta da se ne bi mogle čuti kritike na račun državne politike prema Kosovu, dok se predstavnici vladajuće većine ne oglašavaju po pitanju mogućeg termina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar