U trendu

Orlić razgovarao sa Orbanom o saradnji i pitanjima regiona

Predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o nastavku saradnje u svim oblastima i pitanjima za region i Evropu.

Orlić je istakao da Srbija duboko ceni nivo dostignute saradnje sa mađarskim prijateljima na gotovo svim poljima, posebno o sprovođenju najvažnijih infrastrukturnih projekata.

„Pečat našim odnosima i garanciju za nastavak saradnje dali smo i ugovorom Vlade Srbije i Mađarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, koji je skupština Srbije nedavno potvrdila, a poseban značaj predstavljaće najavljeno formiranje strateškog saveta između dve države“, rekao je on.

Orlić je zahvalio na pomoći koju je Mađarska pružila kada je reč o skladištenju gasa, rešenosti da Srbiji te kapacitete ustupi i naredne zime i zbog iskazanog odnosa prema pripadnicima srpske zajednice u Mađarskoj.

Poručio je da Srbija posebno ceni snažnu i kontinuiranu podršku koju premijer Orban pruža Srbiji na njenom evropskom putu, i na jasnoj i snažnoj političkoj podršci Srbiji po svim važnim pitanjima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar