U trendu

Orlić: Zahtev za raspisivanje referenduma o francusko-nemačkom planu 'lakrdija'

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da je „lakrdija“ zahtev Narodne stranke da se raspiše referendum o francusko-nemačkom planu za Kosovu.

„To je najobičnija lakrdija koja služi nečem drugom. Ona služi da se sad ti međusobno takmiče ko će da bude više u njihovim, tajkunskim medijima i ko će da bude oštriji da napadne, skoči na predsednika države Aleksandra Vučića i da kažu kako sada navodno ništa ne valja“, rekao je Orlić za TV Pink, na pitanje o referendumu i primedbama da ne može sam Vučić da odlučuje o Kosovu.

„Da se razumemo, svi znaju da predsednik države po našem Ustavu predstavlja državu Srbiju i u zemlji i inostranstvu, da je direktno izabran od građana ove zemlje upravo da bi vodio onu poliiku koju su ljudi izabrali“, rekao je Orlić.

On je pitao i da li su se predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i drugi iz ranijih vlasti setili da traže referendum „kada su radili sve ono što su radili“ i rekao da „nisu nikad“, pominjući „puštanje terorista OVK i braće Mazreku iz zatvora, Međunarodni sud pravde, dovođenje Euleksa“.

Na primedbe iz opozicije da već dugo ne saziva sednicu Skupštine kako se ne bi govorilo o Kosovu i Metohiji, odnoso francusko-nemačkom planu, on je rekao da je to „laž i licemerje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.