U trendu

Oslobodjenje najavilo prijave protiv Vučića i rukovodstva MUP-a

Pokret Oslobodjenje najavio je podnošenje krivične prijave protiv više ljudi iz vrha vlasti i Ministarstva unutrašnjih poslova, medju kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zbog navodnih veza sa kriminalnim klanovima i umešanosti u kriminalne aktivnosti, saopšteno je danas.

Kako se navodi, prijave će biti podnete protiv Vučića, aktuelnog ministra odbrane Nebojše Stefanovića, nekadašnje državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović, službenika MUP-a Gorana Papića, Dejana Milenkovića i Tomislava Radovanovića.

Funkcioner pokreta Oslobodjenje Milan Dumanović smatra da su oni krivi za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i da se iz brojnih svedočenja sada u javnosti jasno vidi ono što se u bezbednosnim strukturama odavno zna, a to je da kriminalnim podzemljem u Srbiji upravlja „Jajinački klan“, na čelu sa Vučićem.

On je dodao da će u ime pokreta Oslobodjenje podneti obimnu i na činjenicama zasnovanu krivičnu prijavu, koja će uključiti sve kriminalne radnje vlasti i da će od tužilaštva tražiti da se oni uhapse i da im se odredi pritvor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.