U trendu

Oslobodjenje: Politički montirano sudjenje Dumanoviću, opomena poštenim policajcima

Pokret Oslobodjenje saopštio je posle današnjeg ročišta na dudjenju bivšim pripadnicima Uprave kriminalističke policije (UKP) Mladena Trbovića i Milana Dumanovića, da je ceo postupak neustavan.

„Upravni sud je ranije ove godine doneo odluku o nesaglasnosti članova zakona o isključenju javnosti sa Ustavom Srbije, iako sudija u našem postupku insistira i dalje na tim članovima“, izjavio je Dumanović, a prenelo je Oslobodjenje.

Dumanović koji je i jedan od osnivača pokreta Oslobodjenje, ocenio je da je insistiranje postupajućeg sudije uprkos odluci Upravnog suda još jedan dokaz da je postupak od početka „politički montiran“.

„Svima je jasno da se protiv nas vodi politička hajka, mimo zakona i Ustava Srbije. To se čini da bi se poslala poruka svim poštenim policajcima, šta će im se desiti ako ne postupaju kao što naredi Aleksandar Vučić i njegovi korumpirani nameštenici u policiji i drugim službama“, istakao je Dumanović.

Kako je dodao, očekuje da postupak bude odbačen, tako da on i Trbović nakon četiri godine budu vraćeni na posao.

Pokret ističe da se dvojici bivših pripadnika UKP sudi u takozvanom „slučaju Potočari“, nakon što su zatražili status uzbunjivača, pokušavši da upozore javnost na zloupotrebe u policiji, naročito prilikom posete Aleksandra Vučića Srebrenici 2015. godine.

Njima se sudi pod optužbom da su odali službenu tajnu, dobili su i otkaze.

Oni su javno tvrdili da su pripadnici Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a nelegalno bili na komemoraciji u Potočarima zbog čega su podneli krivične prijave za zloupotrebe službenog položaja protiv više funkcionera tog ministarstva, uključujući i Dijanu Hrkalović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.