U trendu

Oslobodjenje poziva na zajednički protest ispred fabrike Ling Long u Zrenjaninu

Pokret Oslobodjenje pozvao je danas sve opozicione organizacije, pojedince, ekološke aktiviste i druge gradjane da se priključe protestu koji je za subotu u podne zakazan ispred fabrike „Ling Long“ u Zrenjaninu.

„Više političkih stranaka, pokreta i udruženja iz Srbije pozvalo je gradjane da se u subotu u podne okupe ispred fabrike ‘Ling Long’ u Zrenjaninu, kako bi ukazali na kontinuirana kršenja zakona od strane Vlade Srbije i kineskih investitora, kao i moguće negativne posledice po životnu sredinu, koje će imati predvidjena fabrika guma“, naveo je taj pokret u saopštenju.

Dodaje se da su poziv osim Oslobodjenja uputili i Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Dveri, pokret „Slobodna Srbija“, udruženje „Zaštitimo Jadar i Radjevinu“, udruženje „Bitka za Košutnjak“, pokret „Budjenje“ iz Šapca, kao i lokalna udruženja iz Zrenjanina i okoline.

Predstavnik Oslobodjenja Duško Kuzović apelovao je na sve opozicione organizacije, pojedince, patriote, ekološke aktiviste, sve gradjane kojima je stalo do Banata i do Srbije, da dodju u Zrenjanin u subotu i podrže Zrenjanince u toj borbi.

Kako je navedeno u pozivu, na skupu će biti upućena i druga pitanja od značaja u vezi tog kontroverznog projekta.

„Ta pitanja se tiču poklanjanja 100 hektara plodne ravnice za izgradnju prljave fabrike pneumatika, pitanje prepumpanih subvencija, ali i netransparentnost celog projekta, što uključuje i maltretiranje lokalnih aktivista i predstavnika medija od strane obezbedjenja fabrike“, dodao je Kuzović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.