U trendu

Oslobodjenje: Pozivom Srbima da glasaju na izborima na Kosovu, Vučić daje legitimitet Prištini

Pozivom Srbima da glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji 14. februara, „režim Aleksandra Vučića direktno daje legitimitet Prištini i radi na ostvarivanju nezavisnog Kosova“, ocenio je danas predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević. 

On je kazao da je „sramno i skandalozno“ što Vlada Srbije i Radio televizija Srbije (RTS) pozivaju gradjane da glasaju na „nelegalnim izborima za takozvanu skupštinu nezavisnog Kosova“.

„Posebno je nečasno što se Vlada Srbije ‘sakriva’ iza Srba u pokrajini, budući da u tekstu stoji da je poziv upućen na zahtev naših gradjana koji žive Kosovu i Metohiji. Takvo opravdanje je licemerje i kukavičluk“, ocenio je Djordjević a preneo pokret Oslobodjenje.

Dodao je da je „nečasno“ što se u pozivu Vlade Srbije navodi da je reč o „pokrajinskim izborima“. 

„To nisu nikakvi pokrajinski izbori, niti su izbori za pokrajinske institucije Srbije. Gradjani ne bi trebalo da imaju iluzije o tome. To su izbori koje organizuju institucije tzv. nezavisnog Kosova, za parlament koji Srbija svojim ustavom i zakonima ne priznaje. Ali Aleksandar Vučić i njegov režim ih priznaju i zdušno rade na tome da im daju legitimitet“, naveo je Djordjević. 

Pozvao je gradjane da se ne odazovu pozivu Vlade Srbije i da „ne daju podršku institucijama nezavisnog Kosova“.

„Posebno ih pozivam da ne glasaju za kriminalce iz Srpske liste, koja je za račun Vučićevog režima okupirala srpske sredine na Kosovu i drže Srbe u strahu. A onda odu u Prištinu i spremno saradjuju sa (Hašimom) Tačijem, (Ramušom) Haradinajem i ostalim ratnim zločincima, podržavajući njihove vlade i učestvujući u koalicijama“, naveo je predsednik pokreta Oslobodjenje. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar