U trendu

Oslobodjenje: Režim otvara naše pakete i oduzima nalepnice sa natpisom Vučić izdajnik

Pokret Oslobodjenje, koji predvodi Mladjan Djordjević, saopštilo je danas da im JP Pošta Srbije otvara pakete tako da u njima nedostaju nalepnice sa likom predsednika države Aleksandra Vučića i natpisom „izdajnik“, što su javili simpatizeri i aktivisti tog pokreta iz brojnimh mesta u Srbiji.

Djordjević je podsetio, u pisanoj izjavi, da je najavio da će Pokret Oslobodjenje distribuirati i zalepiti milion ovakvih nalepnica, pravljenih po ugledu na transparente koje im je policija oduzela prilikom obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja u martu ove godine.

„Akcija je započela odlično, javile su nam se na stotine ljudi da doniraju novac za akciju i da  im pošaljemo pakete nalepnica.  Medjutim, bili smo neprijatno iznenadjeni kada smo dobili obaveštenje od mnogih naših simpatizera i aktivista širom zemlje da su njihove pošiljke otvarane i da nalepnice nedostaju“, naveo je Djordjević.

Prema njegovim rečima, izveštaje da nalepnice nedostaju u paketima dobili su iz Lapova, Leskovca, Požarevca, Sombora i još nekoliko gradova, što očito „koordinisana akcija režima“.

On je istakao da „Pošte Srbije nemaju zakonsko pravo da otvaraju pošiljke i tako narušavaju privatnost komunikacije“ i pozvao direktora Zorana Djordjevića na odgovornost i da objasni po čijem nalogu se todi.

„Očigledno je  naša akcija izazvala paniku  u redovima  režima.  Ovo nas  neće zaustaviti, pozivamo gradjane  da se jave našem pokretu i priključe ovoj  akciji“, rekao je Mladjan Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.