Oslobodjenje: SNS ima zadatak da zaokruži nezavisnost Kosova

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević ocenio je danas da se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Petar Petković „upetljao u sopstvene laži“ u pokušaju da sakrije da „SNS ima zadatak da potpuno zaokruži protivpravnu nezavisnost Kosova“.

Djordjević je rekao da je od dolaska SNS na vlast 2012. godine Prištini „predata carina, pravosudje, formirani su granični prelazi, integrisane su srpske sudije i srpski policajci u tzv. kosovske institucije, predate su telekomunikacije, dat mu je pozivni broj, a dopušteno je i članstvo Kosova u FIFA, UEFA, Medjunarodnom olimpijskom komitetu i nizu drugih sportskih saveza i medjunarodnih organizacija“.

Prema njegovim rečima, Petković kao veliki uspeh ističe to što su neke zemlje u prethodnim godinama povukle priznanje nezavisnosti, iako se Aleksandar Vučić Vašingtonskim sporazumom obavezao da Srbija više neće raditi na povlačenju nezavisnosti, te je ukinuo tu aktivnost Ministarstva spoljnih poslova.

„Prethodne nedelje su konačno dali i energetski sistem i tako ukinuli još jednu vezu Srba na Kosovu sa Srbijom“, rekao je predsednik Oslobodjenja u saopštenju i dodao da se vlada pre više od pet dana obavezala da će javnosti saopštiti detalje u vezi s tim i to u roku od 72 sata.

„Taj rok je debelo probijen, jasno je da su Vučić i njegovi saučesnici opet slagali u pokušaju da sakriju predaju energetike Albancima“, kazao je Djordjević, komentarišući Petkovićevu izjavu da aktuelna vlada ne predaje ništa Kosovu.

On je dodao da Priština već nekoliko puta odbija registraciju srpske firme za distribuciju struje na Kosovu, iako je Petković pre samo nekoliko dana izjavio da će ta firma biti registrovana po zakonima Srbije.

„Neka bar zapamti šta je gde slagao, da se ne zapetljava više ovako. Petković se nakon svega čudi što ih neko naziva izdajnicima. Pa naravno da su izdajnici, kada su predali sve navedeno. Da li je ostalo još nešto što će da ustupe Prištini, ili je posao završen? Šta ćete sledeće predati, izdajnici“, upitao je Mladjan Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.