U trendu

Oslobodjenje: Vlada Srbije da objavi sve sporazume sa ilegalnim institucijama u Prištini

Pokret Oslobodjenje pozvao je danas direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da objavi sve sporazume koje je Vlada Srbije zaključila sa „ilegalnim institucijama u Prištini“.

Reagujući na Petkovićevu izjavu da je potpisano „48 sporazuma“, generalni sekretar Oslobodjenja Nikola Kosović upozorio je da je u pitanju „ogroman broj dokumenata koji regulišu svakodnevni život u gotovo svim oblastima a o kojima narod Srbije na zna ništa“.

„Otkako je Srpska napredna stranka 2012. preuzela vlast, netransparentnost je postala odlika pregovora. Od tada se pregovori više ne vode na tehničkom, već na vladinom nivou, a istovremeno je isključen parlament i celokupna javnost“, naveo je Kosović a prenelo Oslobodjenje.

Upitao li je nedavno vraćanje dva autobusa srpskih autoprevoznika sa prelaza Jarinje „direktna posledica nekog od potpisanih sporazuma“.

„Mi u stvari ne znamo da li je na snazi neki novi režim ulaska na Kosovo i Metohiju, jer ne znamo šta oni potpisuju. Možda su zaista dogovorili da svaki putnik treba da najavi ulazak u pokrajinu 48 sati ranije, ali to po običaju kriju“, dodao je generalni sekretar Oslobodjenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.