U trendu

Oslobodjenje: Vučić već 100 dana ćuti o energetici na Kosovu

Generalni sekretar pokreta Oslobodjenje Nikola Kosović izjavio je danas da je prošlo više od 100 dana od kako je predsednik Aleksandar Vučić obećao gradjanima Srbije da će u roku od 72 sata da ih obavesti o tome šta se dešava sa energetskim sistemom na severu Kosova.

On je u pisanoj izjavi podsetio da je sredinom decembra celokupan energetski sistem na severu pokrajine, uključujući imovinu, snabdevanje i naplatu struje domaćinstvima, prešao sa srpskih kompanija na prištinskog operatera KOSTT i da je Vučić tada pred kamerama obećao odgovore u roku od tri dana.

„Od tada je prošlo više od sto dana. Vučić se već više od sto dana skriva i beži od ovog pitanja, jer misli da javnost Srbije lako zaboravlja. Radi se o obmanjivanju srpskog naroda i direktnom laganju Srba na Kosovu i Metohiji“, naveo je Kosović.

Kosović je rekao da za to vreme Srbi na severu Kosova strepe od prinudnih naplata i isključenja koja se već najavljuju iz Prištine, kao još jedan od pritisaka na opstanak Srba u pokrajini.

„Zato još jednom prozivamo Vučića i njegove saučesnika, da izadju pred srpski narod i priznaju da su predali ceo elektroenergetski sistem Albancima. Isto kao što su pre toga uradili sa pravosudjem, civilnom zaštitom, telekomunikacijama, carinom i brojnim drugim atributima državnosti koje je ovaj režim prodao“, naveo je Kosović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.