U trendu

Otadžbina: Vučićeva poseta Kosovu nije donela ništa novo

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije Otadžbina saopštio je danas da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu nije donela ništa novo, kao i da je on izrekao „pregrš obećanja i jalovih poruka“.
Kako su naveli u saopštenju,  Vučić je prilikom jučerašnjeg razgovora sa gradjanima na Kosovu i Metohiji izneo obećanja i poruke koje „Srbe nimalo ne mogu da ohrabre“.
Dodaju da je poseta predsednika ocrtala drugačije stanje na terenu od onoga kakvo jeste, da „Srbi žive u jadu i bedi, bez posla, bez perspektive, sa puno nedaća i nevolja, a da je sadašnji direktor Kancelarije za KiM (Marko Djurić) i nestručan i nesposoban da njihove probleme reši“.
„Radnici u preostalim insticujama srpske države, pre svega u zdravstvu i prosveti, imali su radnu obavezu da svojim masovnim prisustvom pokažu predsedniku da ga vole“, dodaje se u saopštenju.
U saopštenju se navodi i da je Vučić dobio dozvolu od predsednika Kosova Hašima Tačija da poseti Kosovo i Metohiju pod uslovom da nastavi pregovore s Prištinom i da „vodi računa šta će da priča“ prilikom posete.
„Iako je obećao da nema pregovora dok se ne pronadju krivci za smrt Olivera Ivanovića, njega još nisu sahranili, a predsednik je pristao na pregovore. Tačno je vodio računa šta govori, jer nijednom rečenicom nije spomenuo da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije“, naveli su.
Kako dodaju iz Pokreta, sa predsednikom Srbije saglasni su u tome da se „pod hitno moraju pronaći i strogo kazniti krivci za ubistvo Olivera Ivanovića“.
Posetu Kosovu Vučić je najavio u utorak, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja je usledila posle ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar