U trendu

Pacoli odgovara Lavrovu : Članstvo Kosova u NATO i naš izbor

Ministar inostranih poslova Kosova u ostavci, Behdžet Pacoli je danas odgovorio ministru inostranih poslova Rusije, Sergeju Lavrovu da će se Kosovo učlaniti u NATO uz podršku Sjedinjenih američkih država i Evrope i da je to izbor Kosova.

„Za mog ruskog kolegu Lavrova: Kosovo će postati članica NATO-a uz podršku SAD i Evrope. To je naša sudbina i naš izbor. Niko, još manje Rusija ne može da nas ometa u tom strateškog cilja koji štiti naš region“, napisao je Pacoli je tviteru.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da SAD pokušavaju da revidiraju Briselski sporazum, u delu koji se odnosi na Zajednicu srpskih opština, kako bi „uvukle Kosovo u NATO“ i tamo zadržale svoju vojnu bazu, prenela je ruska agencija TASS.

„Ova zajednica nije teritorijalno kompaktna – postoji sever, gde su teritorije blizu jedna druge i postoje enklave, koje su takođe deo ove zajednice. Ova zajednica ima svoju zastavu, himnu i grb. Sporazum je ostao na papiru četiri godine“, rekao je Lavrov na 16. godišnjoj sednici tink tenka iz Moskve „Klub za diskusiju Valdaj“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar