U trendu

Pajtić kaže da nema sukoba u DS-u

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić demantovao je medijske navode o unutarstranačkim sukobima i mogućim smenama i najavio održavanje neposrednih izbora u DS-u kada se za to stvore tehnički uslovi.

Pajtić je za nedeljnik Vreme kazao da još nema zvaničnih kandidata za funkciju predsednika stranke, ali je dodao da u DS-u „najčešće postoji protivkandidat“.

„Kod nas po statutu nakon republičkih izbora slede unutarstranački, što Informer i ostali Vučićevi mediji zloupotrebljavaju da bi govorili o smenama. Ti izbori će biti nakon konsultacija sa predsedništvom i organizacionim odborom, odmah kada tehnički bude bilo moguće da se organizuju neposredni izbori“, kazao je lider demokrata.

Prema njegovim rečima, neposredni izbori u DS-u postaviće „višu lestvicu“ kada su u pitanju demokratski standardi u srpskom političkom životu „jer će članstvo odlučivati o budućnosti stranke“.

Pajtić je ocenio da je zbog strukure članstva DS-a „veći izazov“ ostvariti partijsku disciplinu, ali je dodao da ne očekuje dalje cepanje stranke nakon predstojećih izbora.

„DS ima okolnost u svojoj strukturi koja je prednost, ali dovodi i do takvih pojava. Činjenica je da su članovi DS-a obrazovaniji u odnosu na članove drugih stranaka. Intelektualci su po pravilu individualci, pa je u takvoj strukturi veći izazov ostvariti ono što bismo mogli da nazovemo stranačkom disciplinom“, dodao je predsednik DS-a.

Pajtić je ranije u Nišu najavio da će ta stranka u roku od šest meseci od završetka izbora u Srbiji organizovati redovne neposredne stranačke izbore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.