Pajtić odgovara Vučiću povodom navoda o smenama u RTV

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da se ne sme dozvoliti pemijeru Srbije Aleksandru Vučiću da ljude koji se sa Radiotelevizije Vojvodine bore za profesionalne standarde deli na “naše” i “njihove”.

Pajtić je u saopštenju za naveo da je neverovatno na koje sve načine i u kojim sve situacijama Vučić pronalazi opravdanja za pravno, političko i fizičko nasilje koje vlada u svim sferama društva koje gradi Srpska napredna stranka.

“Jedino još nedostaje da skandalozne smene svih urednika i celih redakcija na RTV-u preko noći proprati njegova izjava da su to noću uradili “totalni idioti” i da bi on to radio danju”,rekao je Pajtić.

Predsednik DS je naveo da godinama nije gostovao na RTV, za razliku od Vučića koji “ne silazi sa RTS”.

“Ali ne čudi što Aleksandar Vučić javni servis doživljava kao svoje vlasništvo. To je radio celog svog političkog života. Kadrovao po medijima u skladu sa političkom podobnošću. Čudi me što takav svoj odnos projektuje na druge. Što ne preza da blati ljude koji su od televizije koju niko nije gledao, napravili televiziju koja je uzor za mnoge u regionu. To nije samo za čudjenje. To je sramotno”, istakao je Pajtić.

Vučić je ranije danas izjavio da su smene urednika na Radioteleviziji Vovodine po propisu i da nije bilo upliva politike, već je sve rešavano kroz Upravni odbor.

On je rekao da ne misli da neko treba da ima “naslednu funkciju” i da se uvodi “monarhizam” u javna preduzeća da bi oni koje su postavili Bojan Pajtić i Bojan Kostreš (DS) “bili negde do kraja života”.

Srpska napredna stranka je, zbog navoda Pajtića da godinama nije bio na RTV pitala u odvojenom saoštenju da li je gostovao na Radioteleviziji Vojvodine 20. aprila, dan pre početka izborne tišine, u udarnom terminu, u centralnoj informativnoj emisiji.

U RTV su u prethodnom periodu smenjeni programski direktor Slobodan Arežina, zatim su ostavke podneli direktor Srdjan Mihajlović i direktorka TV Novi Sad Marjana Jović, a smenjeno je još 14 urednika koji su bili zaduženi za informativni program.

Novinarska udruženja i pojedine stranke ocenili su da je reč o političkim smenama i pritiscima vladajuće strukture.

Povezane vesti:

Zaposleni u RTV: Nismo dobili odgovore

SNS: Ne mešamo se u uredjivanje medija

Zaposleni u RTV pitaju zašto su smenjeni preko noći

Vlast sprovodi političko nasilje

Političke smene i čistke na RTV-u

RTV: Glavna urednica dala ostavku, na delu smene urednika

(Beta)

Ostavite komentar