Pajtić: Pitanje Kosova se zloupotrebljava

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da vlast u Srbiji pravi farsu od svojih diplomatskih napora da spreči članstvo Kosova u Unesko iako zna da Priština nema dvotrećinsku većinu glasova, potrebnu za ulazak u tu organizaciju UN.

Pajtić je u saopštenju ocenio da se pitanje Kosova „danas zloupotrebljava u svrhe dizanja rejtinga Aleksandra Vučića“ i radi skretanja pažnje gradjana sa „potpunog ekonomskog kolapsa izazvanog epskim razmerama nesposobnosti naprednjačke garniture“.

„Iako je sasvim jasno da Kosovo ne može biti primljeno u Unesko, namera vlasti je da sebe prikažu kao velike pobednike nad nepravednim Zapadom posle vešto kreirane atmosfere kako je navodno članstvo Kosova u Unesko gotova stvar“, piše u saopštenju.

Lider demokrata naveo je da jedini razlog tome može biti namera Aleksandra Vučića da „što više pobegne od tema poput borbe protiv korupcije, gde nema nijednu jedinu presudu i gde se svakog dana trudi da sakrije afere svojih kumova i najbližih saradnika“.

„U poslednje vreme se ne govori puno o budućnosti u koju verujemo jer to zvuči kao neslana šala u zemlji u kojoj deca padaju u nesvest od gladi na nastavi u školi. Dok Vučić priča o Unesko, istovremeno sakriva i prepravlja izveštaje o stanju srpske privrede kako bi ubedio gradjane u nekakav imaginarni dinamičan rast koji postoji samo u njegovoj uobrazilji“, kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Kosovo je uvek bilo tema za bekstvo od realnosti svake neodgovorne i nesposobne Vlade, „a ova danas u tome je prva u srpskoj istoriji, kako novijoj tako i daljoj“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.