U trendu

Pajtić: Sukob sa NATO-om odveo bi Srbiju u kataklizmu

Bivši predsednik Demokratske stranke i Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da vlast u Srbiji nema nameru da prouzrokuje oružane sukobe u regionu, jer se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „plaši“ da bi mogao da „doživi sudbinu“ nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

„Režim u Srbiji nema nameru da prouzrokuje oružane sukobe u regionu. Ne zato što ga čine miroljubivi internacionalisti, već zato što se Vučić plaši da bi mogao doživeti sudbinu Miloševića. Okruženi smo NATO državama i svaka upotreba oružja, usmerena u bilo kom pravcu, za nas bi značila sukob sa tom alijansom i potpunu kataklizmu“, rekao je Pajtić u intervjuu za novosadski portal 021.

Prema njegovim rečima, takve priče služe za prikupljanje političkih poena.

„Medjutim, stalne, što implicitne, što eksplicitne pretnje vodećih političara SNS-a da bi Srbija mogla posegnuti za oružjem kao načinom rešavanja političkih problema, izazivaju paniku i nemir kod svakog iole prisebnog čoveka u ovoj zemlji“, ocenio je Pajtić.

On je kazao da Vučić voli da se služi proizvodjenjem straha kao političkim orudjem.

„U takvoj atmosferi postoji i realna opasnost da usled histerije koja se širi iz režimskih medija, neko na Kosovu, ko izgubi živce – zapuca. Onda neka nam je bog u pomoći“, naveo je Pajtić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar