U trendu

Palmer očekuje od nove kosovske vlade da razmotri pristup dijalogu sa Beogradom

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da od nove kosovske vlade formirane nakon izbora sledećeg meseca očekuje da „proceni pristup dijalogu“ sa Beogradom.

Palmer je u intervjuu Radioteleviziji Albanije rekao da će administracija novoizabranog predsednika Bajdena i dalje imati isti pristup Balkanu, „stabilan i kontinuiran“, kao i sve prethodne administracije, prenosi danas RTS.

„SAD pozdravljaju novu vladu koja će biti formirana na izborima 14. februara na Kosovu i biće joj partner“, rekao je Palmer i dodao da od nje očekuje da se bavi različitim temama i pitanjima u interesu gradjana i mira u regionu.

„Bićemo dobar partner toj vladi kao i prethodnim vladama na Kosovu. Verujem da će biti važno da se ova vlada pozabavi nekim pitanjima koja i dalje predstavljaju izazov, uključujući vladavinu zakona, transparentno i odgovorno upravljanje, podsticanje ekonomskog rasta i razvojnih mogućnosti za strane investitore. Prilika da se vidi da imaju živu ekonomiju koja omogućava mladim ljudima da veruju da je njihova budućnost bolja na Kosovu nego u emigraciji“, neveo je Palmer.

On je takodje izrazio uverenje da treba procena pristupa Prištine u vezi sa dijalogom sa Beogradom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.