U trendu

Parlić (Narodna stranka): Izlivanje amonijaka u Pirotu pokazalo da je ministarka Vujović …

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić ocenila je danas da se i prilikom izlivanja amonijaka u Pirotu pokazalo da je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović „nestručna i nesposobna i da ne može da štiti interese građana“.

Ona je na sednici Odbora Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine kazala da je cela Srbija pretvorena u „bure baruta“, koje, kako je kazala, „može da eksplodira u svakom trenutku“, prenela je Narodna stranka.

„Nije samo Pirot ugrožen, jer amonijak putuje od Šapca do Pirota kroz celu Srbiju, katastrofa može da se dogodi u bilo kom gradu“, rekla je ona.

Parlić je navela da se „u Šapcu gomila opasan otpad uz dozvolu Ministarstva zaštite životne sredine“, te dodala da tim ministarstvom upravlja Vujović, „koja je završila (privatni fakultet) Megatrend“.

Ocenila je da se „ne može tako visoka funkcija davati kadrovima koji su završili Megatrend“.

Navela je da je „pre godinu dana podnela krivičnu prijavu protiv Vujović“ i ocenila da bi „danas možda imali sposobnijeg ministra da su tužilaštvo i sudstvo radili“.

Smatra da se „mora razgovarati o posledicama nestručnosti kadrova Srpske napredne stranke (SNS)“, čiji je član Vujović.

U saopštenju je navedeno da su članovi odbora iz SNS-a i vladajuće koalicije većinom glasova skinuli sa dnevnog reda tačku „razno“ i odbili predloge da odbor raspravlja o izlivanju amonijaka u Pirotu i o utvrđivanju odgovornosti za taj događaj.

Parlić je kazala da je „u Pirotu (bilo) dvoje mrtvih i vanredna situacija“, te zapitala „koliko ljudi bi trebalo da umre da bi se sastala Skupština i da bi o tome morali da raspravljamo?“

„To nije političko pitanje. Nedopustivo je da se danas u skupštini ne razgovara o Pirotu“, rekla je Parlić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.