U trendu

Parola ispred Skupštine: 'Espana: Kosovo – EU – No pasaran'

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji postavilo je danas na „Srpskom zidu plača“ ispred Doma Narodne skupštine Srbije parolu „Espana: Kosovo – EU – No pasaran“, kojom su podržali stav španske vlade da Kosovo ne može biti uključeno u strategiju proširenja EU na Zapadni Balkan.

Predsednik Udruženja Simo Spasić je kazao da porodice kosmetskih žrtava nikada neće dozvoliti da „lažna država Kosovo bude primljena u Evropsku uniju“.

„Porodice kosmetskih žrtava nikada neće dozvoliti da žločinci koji sada nažalost predvode neku lažnu državu Kosovo, budu primljeni u članstvo EU“, kazao je Spasić novinarima nakon postavljanja parole.

Dodao je da haški sud mora da bude pravedan i da na isti način na koji je osudio srpske generale po komandnoj odgovornosti, osudi i kosovskog predsednika Hašima Tačija, premijera Ramuša Haradinaja, predsednika parlamenta Kadrija Veseljija i zamenika potpredsednika Vlade Kosova Fatmira Ljimaja.

„Ti zločinci ne mogu razmišljati ni o Interpolu, ni Unesku, već o tome da je njima mesto u tamnici jer moraju da odgovaraju za zločine nad Srbima, Romima, Gorancima, muslimanima i lojalnim Albancima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.