U trendu

Pastor raspisao pokrajinske izbore za 21. jun

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas izmenu odluke o izboru za poslanike u Skupštini Vojvodine, kojom je za nov datum održavanja pokrajinskih izbora odredjen 21. jun 2020.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Vojvodine, Pastor je Odluku potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim nakon uvodjenja i ukidanja vanrednog stanja u Srbiji.

Pastor je ponovio da će pokrajinski izbori biti održani po proporcionalnom izbornom sistemu, što znači da će 120 poslanika biti birano u jednoj izbornoj jedinici.

Poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe gradjana ili grupe gradjana.

On je pozvao gradjane da 21. juna 2020. godine iskoristite svoje gradjansko pravo, izadju na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi gradjana po svom izboru.

Pastor je pozvao učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na medjusobno uvažavanje i poštovanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar