U trendu

Paunović: Pismo odbornika Paraćina da bude deo izveštaja medjunarodnih organizacija

Predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović rekao je da ne očekuje nikakvu posebnu reakciju vlasti u Srbiji ili nekog iz inostranstva, povodom otvorenog pisma odbornika te opštine koji optužuju povereništvo Srpske napredne stranke (SNS) i lokalnu policiju da pokušavaju nedozvoljenim sredstvima da prekomponuju lokalnu vlast, ali da očekuje da u budućnosti to pismo bude deo izveštaja medjunarodnih organizacija koje se bave Srbijom.

„Što se tiče domaćih institucija ukoliko ne stoje iza ovakvih aktivnosti kojima se krše ljudska prava naravno da nikakvu reakciju ne treba očekivati, osim možda žešćeg pritiska kako bi se opravdala dosadašnja aktivnost. Ukoliko je ipak reč o aktivnosti lokalne kriminalne organizacije koja se infiltrirala parama u policiju i tužilaštvo koristeći se kupljenom ‘franžizom’ SNS, što nije isključeno, možda su moguća i iznenadjenja, ali sumnjam“, rekao je Paunović za list Danas.
Paunović, koji je i potpredsednik Demokratske stranke, kao rešenje za takvu situaciju vidi u „oslobadjanju Srbije od sprege države, tajkuna i kriminalaca“.

„Ovo je sada tamni vilajet u kojem tajkuni kupe ‘franšizu vlasti’, u našem slučaju ‘akcije povereništva SNS’ zatim verovatno potplate državne službenike u policiji i tužilaštvu da bi uništili političke protivnike, a uz to angažuju lažne ‘medije’ i čiste kriminalce da zastraše, diskredituju i uklone sa političke scene sve obične gradjane zainteresovane za javni život“, rekao je Paunović.

On je rekao da je „to slika okupirane zemlje kojom vlada mračna sila, u našem slučaju ne strani nego unutrašnji mafijaški okupator“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.