U trendu

Paunović: Srbija ima obavezu da odbije ucene iz Berlina

Potpredsednica Skupštine Srbije iz SPS-a Snežana Paunović izjavila je da Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracina ima pravo da saopštava zvanične stavove Berlina i traži priznanje nezavisnog Kosova, ali da Srbija ima „pravo i obavezu da takve ucene odbije“.

„Srbi su se borili da oslobode Evropu koja baštini civilizacijske vrednosti i demokratiju i koja ne zagovara fašizam i takve Evrope želimo da budemo deo. Tako mi vidimo evropski put. Ovaj sokak koji nam naredbodavno i ucenjivački nameće gospodin Saracin u ime Berlina imamo pravo i obavezu da odbijemo“, izjavila je Paunović Agenciji Beta.
 
Paunović je izjavila da, „ako je dobro razumela“, Evropa u 21. veku traži od Srbije da se odrekne dela svoje teritorije i legalizuje nasilnu secesiju, a da je najveći paradoks što sve to govore maltene u istoj rečenici i sa istim žarom sa kojim govore o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

„Kažu da je prioritet da se Srbi što pre vrate u Kosovske institucije, a trebalo bi da je prioritet da prestane progon Srba, lažne optužnice, da prestanu oružani napadi na decu. Konačno, prioritet bi trebalo da bude da se prognanim Srbima omogući povratak, da se prestane sa otimanjem imovine i uništavanjem kulturne baštine, da prestanu da prekrajaju istorijske činjenice“, navela je potpredsednica Skupštine u izjavi za Agenciju Beta.

Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je danas da je stav Berlina da Srbija ne može da postane članica Evropske unije bez priznanja Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar