U trendu

Paunović: U Srbiji je opasno biti član opozicione stranke, posredovanje EU neće rešiti problem

Nekadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Saša Paunović, koji je predvodeći grupu gradjana učestvovao na lokalnim izborima u Paraćinu, izjavio je da je „u Srbiji, blago rečeno,  opasno biti član opozicione stranke“ i da ona „nije demokratska država“.

„Politički analitičari se ponašaju kao da smo u Engleskoj kada ocenjuju rad opozicionih stranaka i njihovih dostignuća. Naravno da ima prostora za unapredjenje rada. Mislim da je ključno napustiti ideju da će nekakvo posredovanje Evropske unije rešiti  stvari, zatim definitivno prestati sa traganjem za mesijom opozicije i konačno krenuti u sistemsku izgradnju organizacije“, rekao je Paunović, za današnji list Danas.

Objašnjavajući svoj povratak u DS, Paunović je rekao da Srbiju može da promeni samo stranka koja ima „unutrašnje demokratsko ustrojstvo koje je ispred stranačkog lidera“.

„Stranka u kojoj i običan gradjaninima ima šansu da se i njegov predlog prihvati kao zvanična politika. Jedina takva stranka i dalje je DS, pa otuda i ovaj sporazum o udruživanju“, rekao je Paunović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.